Beddelicious Garantiebewijs

Hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van jouw Beddelicious product. Beddelicious producten zijn zo ontworpen dat je niet alleen beter slaapt maar je je ook beter voelt.

BEDDELICIOUS®| SLEEP GOOD FEEL GOOD |

Omruilgarantie

Je hebt op de matrassen BM100, BM200 en BM250, 30 dagen omruilgarantie. Mocht de matras na 30 dagen toch niet helemaal bevallen dan wordt de kern van de matras vervangen voor een andere hardheid.

Instelgarantie

Als je een Blocks M400, M500, Exclusive matras of Blockspring hebt gekocht en je ligt niet helemaal comfortabel of er is iets in de omstandigheden gewijzigd (bijvoorbeeld door een zwangerschap) dan kan jouw Beddelicious dealer éénmaal gratis je matras en/of Blockspring opnieuw instellen.

Algemene garantiebepalingen

De bepalingen gelden uitsluitend indien gesproken kan worden van normaal gebruik. De garanties zijn alleen van toepassing indien je de Beddelicious producten bij een erkend Beddelicious verkooppunt hebt gekocht. Alleen de oorspronkelijke koper kan gebruik maken van het recht op garantie. Bij vastgestelde materiaal- en/of constructiefouten zijn de volgende bepalingen van kracht:

Beddelicious Matrassen & Boxsprings

Binnen 2 jaar komen de kosten van de reparatie respectievelijk vervanging volledig voor onze rekening. In deze periode herstellen wij alle beschadigingen die terug te voeren zijn op materiaal- of fabricagefouten, gratis d.m.v. reparatie of een omruilgarantie. Na 2 jaar geldt het afschrijvingsprincipe volgens de volgende tabel.

Tussenkomst onder garantieKosten ten laste van de koper
1ste jaar0%
2de jaar0%
3de jaar30%
4de jaar40%
5de jaar50%
6de jaar60%
7de jaar70%
8ste jaar80%
9de jaar90%
10de jaar100%

Dit alles uitgaande van de originele aankoopwaarde van het eerste product. In geval van Beddelicious topmatrassen geldt een volledige garantieperiode van 2 jaar. Na deze periode vervalt iedere aanspraak op garantie.

Op elektronische motoren en overige elektronische onderdelen (met uitzondering van batterijen) van de matras wordt standaard 2 jaar volledige garantie gegeven. Na deze periode vervalt iedere aanspraak op garantie.

Beddelicious bedbodems

Wij geven op alle bodems standaard 25 jaar garantie op veer- en framebreuk. Op elektronische motoren en overige elektronische onderdelen (met uitzondering van batterijen) wordt standaard 2 jaar volledige garantie gegeven. Na deze periode vervalt iedere aanspraak op garantie.

Beddelicious ledikanten en accessoires; De standaard garantietermijn in het geval van ledikanten en accessoires is 5 jaar. Na deze periode vervalt iedere aanspraak op garantie.

De koper is verantwoordelijk voor de transport- en montagekosten. Door een beroep te doen op de garantie wordt de lopende garantieperiode niet onderbroken en er begint ook geen nieuwe  garantieperiode.

De Beddelicious producten omvatten uitsluitend hoogwaardige producten, waarvan je met het juiste gebruik jarenlang plezier zult hebben. De hiernaast staande tips helpen jou hierbij.

 

Ligplekvorming

Een nieuw (top)matras moet worden ‘ingelegen’. Het materiaal moet zich nog gaan vormen naar het lichaam, hierdoor kan een lichte afdruk van het lichaam ontstaan. Dit is inherent aan het product; er is hierbij sprake van een normale zetting van de afdeklagen.

Beddelicious matrassen en topmatrassen kennen na 1 jaar gebruik een plaatselijk hoogteverlies tot 1,5 cm en is een normaal verschijnsel. Dit valt buiten de garantie. 
Na 5 jaar gebruik is een plaatselijk hoogteverlies van 2,0 cm een normaal verschijnsel. Klachten met een ligplekvorming van minder dan 2,0 cm vallen niet onder de garantie.

Matrassen en topmatrassen kennen in het geval van een afwijking in nominale lengte, breedte of hoogte een tolerantie van +1 of -1 cm. Afwijkingen binnen deze tolerantie vallen niet onder de garantie. Deze methode is gebaseerd op de NEN-EN 1334 norm.

Gebruiks- en onderhoudsadvies:

  • Uw Beddelicious matras komt beter tot een goed comfort indien gecombineerd met een verende matrasdrager die goede ventilatiemogelijkheden heeft. Een te harde bodem doet zonder meer afbreuk aan het comfort.
  • Bij gebruik van de matras op een spiraal adviseren wij jou een goed ventilerende matrasbeschermer toe te passen.
  • Een nieuwe matras is te vergelijken met een paar nieuwe schoenen. Nadat je ze hebt ingelopen, zitten ze pas echt comfortabel. Dit geldt eveneens voor de nieuwe Beddelicious matras. Alvorens je het optimale comfort ervaart, heeft deze ook een paar weken nodig om zich aan jouw lichaam aan te passen. Door dit “inliggen” ontstaat een lichte afdruk van jouw lichaamsvorm. Daarvoor hoef je je niet ongerust te maken, er is hier sprake van een normale zetting van de afdeklagen. De afdeklagen worden door normaal gebruik op gelijkmatige wijze gestabiliseerd.
  • Net als bijvoorbeeld een nieuwe auto kan jouw nieuwe Beddelicious matras een specifieke geur verspreiden. Deze geur is absoluut ongevaarlijk en verdwijnt na enige tijd goed luchten. Lucht jouw matras regelmatig, maar nooit in direct zonlicht.
  • Vouw jouw matras nooit dubbel, dit kan ernstige schade aan het interieur veroorzaken.
  • Reinig jouw matras regelmatig met een zachte borstel, maar niet kloppen of stofzuigen. Raadpleeg voor onderhoud van afneembare hoezen het wasvoorschrift.

Voorwaarden

Indien er sprake blijkt te zijn van materiaal- of fabricagefouten, zal het daaruit voortvloeiende defect hersteld worden volgens de Beddelicious garantievoorwaarden of zal een andere passende oplossing worden geboden. Indien een defect niet hersteld wordt kan het product vervangen worden door hetzelfde of door een gelijkwaardig product, of kan een passende vergoeding worden aangeboden. Beddelicious bepaalt uitsluitend of een fout hersteld wordt door vervanging, reparatie of vergoeding.

Productcombinaties met niet-Beddelicious producten kunnen, afhankelijk van de aard van de klacht, tot afwijzing of beperking van de garantie-aanspraak leiden.
Aanspraak op garantie kan alleen worden gemaakt onder overlegging van de originele factuur. De aanmelding dient te geschieden bij het Beddelicious verkooppunt bij wie het product oorspronkelijk werd aangeschaft, ook indien de koper inmiddels naar een ander land verhuisd is.

Beddelicious

De matraswijzer

Wilt u weten welke lengte u nodig heeft voor uw matras en welke stevigheid het beste past bij uw slaaphouding, lengte en gewicht?